Kalandtúra alkalmazás

Napjainkban a turisták meghatározó része használ okostelefont/táblagépet, egyéb mobil eszközt, amely nélkülözhetetlen használati tárgyként funkcionál a mindennapokban. A mobil eszközök széles körben elterjedt használata kiemelkedő lehetőséget kínál a turisztikai szereplők számára.

A kalandtúra alkalmazás segítségével lehetőség nyílik, egy adott desztinációhoz kapcsolódó szereplők együttes megjelenésére, amely során számos előnyhöz juttatja a részt vevő partnereket. Az alkalmazás interaktív játékon keresztül valósítja meg a turisták és a szolgáltatók (desztinációhoz kapcsolódó partnerek) közti kommunikációt.

Fontos kiemelni, hogy funkcióját tekintve többféle módon használható az alkalmazás. Egy fesztiválon például összehozhatja a keresletet és a kínálatot, vagy megteremtheti a keresletet egy adott kínálattal kapcsolatban. Segít közönséget toborozni, véleményeket gyűjteni, stb..

A játék során – további előnyök mellett – a szereplők nyitottabbá válnak a desztináció témájával kapcsolatban, illetve leegyszerűsödik a velük folytatott kommunikáció, ráadásul az eredmények is mérhetővé válnak.

A játéknak számos célja lehet: turisztikai partnerek bemutatása (pl.: egy fesztiválon), látványosság bemutatása (pl.: Sárvári vár), település és adott szereplők bemutatása, szolgáltatások bemutatása, adott téma iránt érdeklődők gyűjtése, stb.

A kalandtúra alkalmazás egy mobil eszközökön működő web alapú rendszer, amely felépítése az alábbiakban kerül bemutatásra.

Modulok

Belépő modulként fejlesztettük ki, s a vendég tartalmas pihenését, aktív kikapcsolódását szolgálja.